© Halls Gård - Storskogens Hästturer
Ryttare ute på tur i snölandskapet
© Micke Andersson, Utblick foto
Liten tomte
© Meta Sjödin
Barn på skidor
© Hassela Ski Resort
Människor badande i inomhuspool - Hassela Ski Resort

Hem / Upplev / Barnfamilj

Barnfamilj i Nordanstig

Nordanstig erbjuder barnfamiljer en bredd av aktiviteter, året runt. 

Sommaraktiviteter

Lek och bad - I Nordanstig finns många vackra badstränder att besöka som är perfekta för lek. Välj mellan insjö-, havs- eller tempererat bad. Om ni söker efter trevliga havsbad kan ni ta en tur till Sörfjärden, där ni hittar Norrlands längsta badstrand.

Trolska Skogen - ett sagoäventyr för hela familjen. Här kan ni uppleva sagan på egen hand i egen takt. Vindlande stigar tar er till älvor, tomtar och rakt in i trollens boning.

Hassela äventyrsland - Här finns badstrand med bryggor, tre utomhusbassänger, beachvolleyplan, en servering och omklädningsrum med duschar. Barnen trivs vid trampbilsbanan och hoppborgen, i sandlådor och lekstugor och i ett fantasifullt område för naturlig lek. Ett härligt soldäck för en stunds avslappning efter några längder i 25 meterspoolen; alltså ett ställe för alla åldrar! Ring 070-584 63 95 för aktuell information.

Flottfärder - Boka bastuflotte i Sörfjärden 070-344 87 46.

Paddla kanotleden - Gör en spännande utflykt i naturen, paddla och lägg i land. På Kustleden Turism i Strömsbruk kan ni hyra kanoter och bege er ut på äventyr! Ta med en smarrig fikakorg att avnjuta under resans gång.

Spel och sport - För er som gillar sport finns det tennisbanor i Sörfjärden och i Harmånger. I Sörfjärden och Bergsjö finns även padelbana. Minigolf kan erbjudas i Hassela, Stocka, Sörfjärden och Mellanfjärden. I Mellanfjärden och Sörfjärden finns också möjlighet att spela boule liksom i Harmånger där det även går att hyra kubbspel.

Ridning och hästturer - Det finns flera olika möjligheter till ridupplevelser. Se sidan ”Häst i Nordanstig

Gräsåsens Trädgårdscafé - förutom gott fika finns här en lekplats med sandlåda och en lekstuga. På promenadslingan i björkhagen kan man hitta både tomtar och troll.

Läs mer om sommaraktiviteter på denna sida: Sommar i Nordanstig

Vinteraktiviteter

Skidor - Hassela Ski Resort erbjuder många av våra vinteraktiviteter! Skidåkning på längden och utför, Bäver Bennys klubb, skidskola, skiduthyrning, skidverkstad, hästturer. Längdskidåkning finns även på ett flertal platser i kommunen till exempel Gnarp, Hassela, Ilsbo och Jättendal.

Skridskor - Gällsta IK i Gnarp erbjuder skridskoåkning i deras ishall. Utomhusbanor finns i Bergsjö, Ilsbo, Stocka och Hassela.

Julsaga - Familjeäventyret Trolska Skogen i Mellanfjärden öppnar upp för julsaga, under adventshelgerna varje år. En teaterupplevelse i julens anda. (se närmare vintertid)

Biofilm - Erbjuds på lokala biografer i Bergsjö, Hassela, Stocka och Strömsbruk under olika delar av året.

Läs mer om vinteraktiviteter på denna sida: Vinter i Nordanstig