© Hassela Ski Resort
Skidor i snöspår - närbild
© Hassela Ski Resort
Tre barn i skidkläder - närbild
© Hassela Ski Resort
Skidåkare i skidbacken
© Äventyrsmästarna
Skoteråkare på tur i skymningen - vinterlandskap
© Per Trané
Isfiske på Hasselasjön - människor ute på isen.
© Hassela Ski Resort
Exteriör bild på Hotell Hassela Ski Resort och skidbacken
© Hassela Ski Resort
Människor badande i inomhuspool - Hassela Ski Resort

Hem / Upplev / Vinter i Nordanstig

Vinter i Nordanstig

Nordanstigs natur bjuder på stora möjligheter till vinteraktiviteter, allt från skidåkning till skoterutflykter. Eller varför inte uppleva det snötäckta landskapet från hästryggen på turridning?

I Hassela finns fina skidbackar och på flera ställen i kommunen finns flera elljusspår för längdskidåkning. Företag arrangerar skoterturer och hyr ut skotrar. Fiske är väldigt populärt på vintrarna och varje år arrangeras Sveriges största anglingstävling på Hasselasjön med över 300 deltagande lag. Utomhusbanor för skridskoåkning finns i Stocka och Bergsjö. Dessutom finns Gällsta IK:s ishall i Gnarp. Ofta arrangeras gratis skridskoskola för barn. På Halls gård erbjuds underbara ridturer på islandshästar i de sköna Hälsingeskogarna. De har också slädturer, där hela familjen kan följa med!

Har du frågor kring vinteraktiviteter i Nordanstig, kontakta turistbyrån!
Nordanstigs turistbyrå, 0652-361 10, [email protected]

Skoteråkare i vinterlandskap - Äventyrsmästarna
© Äventyrsmästarna

Äventyrsmästarna

Kom på ett spännande skoteräventyr i Hassela och i norra Hälsingland. Äventyrsmästarna har ett brett utbud av kortare och längre skotersafaris i skogarna kring Hassela.

Skidåkare i skidbacken
© Hassela Ski Resort

Vintersäsongen är här!

Äntligen kommer snöyran och vinterutrustningen kan tas fram! Hassela Ski Resort erbjuder superb skidåkning och Äventyrsmästarna fantastiska skoteräventyr.

Exteriör hotell Hassela Ski Resort
© Hassela Ski Resort

Hassela Ski Resort

På Hassela Ski Resort i norra Hälsingland finns trivsel för alla skidåkare. Personlig service och genuin atmosfär - kom som ni är och njut av en aktiv vintersemester med skidåkning, bad och boende.

Framsida broschyr - fiske i Nordanstig

Fiske i Nordanstig

Här kan du läsa om alla fiskevårdsområden och fiskevatten i Nordanstig. Broschyren ger också information om hur du löser fiskekort. Du hittar det mesta via ifiske.se.

Barn i skidkläder - Hassela Ski Resort
© Hassela Ski Resort

Sportlov i Nordanstig

Tillbringa ditt sportlov med skidåkning i vackra Hälsingland, alternativt på spännande skotersafaris, slädtur med häst, isfiske, skridskoåkning, ridäventyr och mycket annat.

Skridskoåkare på is - närbild på skridskorna

Gällsta ishall

Denna ishockeyförening erbjuder friåkning på vinterlov och sportlov. De har också skridskoskola för barn och ungdomar. Ishallen har säsong från oktober-april.

Elljusspår för längdskidåkning

Skidspåren drivs ofta av lokala, ideella idrottsföreningar(undantaget är Hassela Ski Resort) och är beroende av den naturliga snötillgången, för att kunna preparera spåren varje säsong. Därav rekommenderar vi att hålla utkik på skidspar.se för aktuell information.

  • Bergsjö - 2,5 km
  • Gnarp - 3,3 km
  • Hassela - 2,5 km
  • Ilsbo - 3 km
  • Jättendal - 2,5 km
  • Hassela Ski Resort - 2,5 km
  • Stocka - 2,5 km
  • Strömsbruk - 2,5 km
  • Älgered - 1,4 km

Ladda gärna ner appen skidspår.se för aktuell spårstatus.