Färgbild - publik med uppsträckta händer framför en belyst scen.

Hem / Evenemangsformulär

Tipsa oss om ditt evenemang - Evenemangsformulär

Är du arrangör och tänker ordna ett publikt evenemang i Nordanstig? Då kan du marknadsföra det kostnadsfritt här på vår webbplats.

Fyll i formuläret nedan.


Riktlinjer

 • Evenemanget måste vara publikt och riktar sig till allmänheten.
 • Evenemanget måste vara inom Nordanstigs kommuns geografiska område.
 • Det måste finnas minst en bild för att det ska gå att publicera evenemanget. Bilden får vara max 2 MB och tillåtna filtyper är jpg.
 • Tänk på att du måste ha rätt att använda bilden du lägger upp i samband med evenemanget. Det är du som ansvarar för att du har rätt att använda bilderna.
 • Försök att ge så tydlig och komplett information som möjligt. Datum/tid - Plats - Pris är kanske det viktigaste, men all information kring ditt evenemang är av betydelse för besökaren. Kontaktperson och kontaktuppgifter måste också framgå av informationen.

Vi har också flera kanaler där evenemang kan komma att marknadsföras: Facebook och Instagram @upplevnordanstig

Ditt evenemang kommer också att visas på www.halsingland.se

Har du frågor:
Nordanstigs turistinformation, 0652-361 10, [email protected]
Camilla Eriksson-Uddén, Destinationsutvecklare, 0652-367 64. 

Att tänka på

Nedan har vi listat vad som är viktigt att tänka på innan du skickar in ett evenemang till oss. Ta gärna tiden och läs igenom för att undvika att ditt evenemang inte publiceras för att innehållet är inte fullständigt.

Vilka evenemang får synas?

Evenemanget måste gå av stapeln inom vår destination(Nordanstigs kommun). Vi granskar alla inkomna evenemang innan publicering och förbe­håller oss rätten att bedöma vad som är intressant för allmänheten(besökare och bofasta) och vad som kommer med i kalendariet, samt rätten att göra justeringar i texten innan publicering sker.

När ditt evenemang är godkänt kommer evenemanget att synas i vårt kalendarium på upplevnordanstig.se inom max 2-3 dagar. Har ni ett evenemang som är intressant för en internationell målgrupp, kan du skicka in en engelsk översättning för evenemanget till vår e-post

Följande bedömningskriterier gäller för vilka evenemang som får synlighet:

 • Ett evenemang som publiceras i Upplev Nordanstigs evenemangskalender vänder sig till och marknadsförs mot både besökare och kommuninnevånare.
 • Evenemanget ska vara öppet för allmänheten och ej kräva medlemskap.
 • Ett evenemang arrangeras kortvarigt och tidsbegränsat, men kan återkomma vid flera tillfällen.
Textinnehåll
 • Rubrik
  Sätt en rubrik som skapar nyfikenhet för besökaren (skriv ej rubriker med bara versaler). Den skall skapa intresse för att man ska klicka vidare och läsa mer.
 • Viktigaste först
  Börja med det viktigaste först. Börja med att lägga in det mest relevanta om evenemanget i ingressen. Då är störst chans att fånga besökarens intresse för just ditt evenemang. Gärna plats/datum och tid. Ingressen får innehålla max 260 tecken. Viktigt att tänka på också är att inte skriva i "vi"-form.
 • Undvik förkortningar
  Skriv ut hela ordet/frasen istället, använd ej exempelvis ”bl.a.” eller ”t.ex.”. När man skriver med förkortningar så stör det läsrytmen. Hela ord gör texten tillgänglighetsanpassad för alla.
 • Rättstavat?
  Innan du skickar in ditt evenemang, kolla en extra gång så att stavningen är rätt.
Uppladdning av bild

Bild
En bild säger mer än tusen ord, för att publicera är det krav på minst en bild. Se till att bilden är relevant för evenemanget och har en bra upplösning. Måtten för bra visning av bilden är bredd 2000 x 1125 pixlar (16:9) och får vara max 2 MB. Undvik bilder med text pålagt och affischer.

Rättighet att använda bilden?
Du måste ha rätt att använda bilden du lägger upp tillsammans med evenemanget. Det är du som arrangör som ansvarar för att du har rätt att använda bilden. Det är därför viktigt att du skriver in copyright/fotografens namn efter att ha laddat upp bilden. Finns inte rättigheterna för användandet av bilden riskerar du (arrangören) kostsamma påföljder.

Annat viktigt att tänka på

Ändrat eller inställt evenemang?
Det är viktigt att du som arrangör meddelar oss så att vi kan ändra informationen. Vi kan avpublicera evenemanget eller uppdatera det. 

Namn på arena
Är ditt evenemang på en arena? Använd rullningslisten vid "arena-steget", samma rad som när du lägger in datum och tidpunkt. Om arenan ej finns med - Lägg då in namnet på arenan före besöksadressen så att besökaren enkelt hittar. Eller skriv namnet på arenan i beskrivningen av evenemanget.

Är evenemanget vid flera tillfällen?
Om ditt evenemang är på samma plats/ort men vid flera tillfällen, rekommenderas det att du lägger till återkommande tillfällen under rubriken "När är evenemanget?", istället för att skicka in samma evenemang flera gånger med olika datum. Då kan evenemanget visas i sin helhet med flera tillfällen. Tänk också på att kryssa i vilka dagar evenemanget är.

Evenemangsinformation

Please add event name
Emojis och text som ej är tillåten kommer tas bort
Please add event introduction
Emojis och text som ej är tillåten kommer tas bort

Fakta


Kontaktinformation

Please provide a valid address.
Please provide a valid postal code.
Please provide a valid city.

Bild(er)

Please provide one or multiple images.
Total bildstorlek: 0kb


När är evenemanget?

Reccurring days
Datum Starttid Sluttid Varaktighet Återkommande Arena Åtgärd

Please add dates for your eventTillgänglighet


Intern info

Max 500 tecken

There is some errors. Please fix them and try again

Evenemang online just nu: