© Halls Gård - Storskogens Hästturer
Hästar och ryttare på rad i grönskande naturomgivning.
© Per Trané
Häst och ryttare i vattnet på havsstrand..
© Halls Gård - Storskogens Hästturer
Hästar, ryttare och häst ned vagn framför röd lantgård i grönskande sommar.
© Per Trané
Häst med ryttare på havsbadstrand med havet i bakgrunden.
© Per Trané
Grupp med hästar och ryttare och andra personer med omgivande höstnatur.

Hem / Upplev / Häst i Nordanstig

Häst i Nordanstig

Hos oss i Nordanstig finns en plats för hästälskaren; Halls Gård i Hassela. Storskogens Hästturer är ett nav för dig som vill ut på tur i de vackra Hälsingeskogarna.

Halls Gård bedrivs turridning på islandshästar i vackra Hälsingland året om! Deras turridningar går genom vacker natur, berg och sjö med milsvid utsikt!  På trygga, välridna islandshästar tar de er fram på stigar och vägar. De erbjuder en och två-timmars ridturer, slädtur på en timme, månskensritt. Under sportlovsveckorna på vintersäsongen, finns de på Hassela Ski Resort med kortare slädturer.

De erbjuder även ridskola, ridläger, kurser, event och turer med häst och vagn.
För frågor ta kontakt: 070-513 69 54, [email protected]

Kontakta också gärna turistbyrån:
0652-361 10 alternativt [email protected]

Mera häst i Nordanstig

Det är inte för intet vi har en häst i vårt kommunvapen. Hästen har för vår bygd haft stor betydelse genom tiderna, som på många andra landsbygdsområden. Kommunen har i modernare tid, länge varit en av de hästtätaste i landet.

Idag har hästarna fortfarande en stark position hos oss som fritidsintresse och som verksamhet. Travsporten är stor med närhet till Hagmyrens travbana. Från Nordanstig kommer många fina stjärnämnen inom sporten.

Vi har aktiva ridklubbar och ridskolor i Bergsjö, Harmånger, Jättendal, Gnarp och Hassela. De anordnar många evenemang, såsom hopptävlingar, ridkurser, ridläger och andra hästaktiviteter, under hela året. Följ vår evenemangskalender så att du ej missar något!

Nordanstigs Hästrally anordnas alltid sista helgen i juni och arrangeras av Harmångers Ridklubb tillsammans med Bergsjö Rid & Körsällskap. Hästrallyt är en familjehelg där rid- och körekipage tar sig runt en slinga på ca 6-7 mil på två dagar. Längs vägen tävlar de i olika grenar och samlar poäng. Den stora publikdragningen brukar vara maskeradtävlingen som är efter målgång. 

Hammarn - Häst, Hälsa, Gård - I Svedje, Hassela hittar du detta mecka med natur, djur och harmoni..
Bland annat; Inka shamansk energimedicin, healing, kurser i personlig utveckling. Upplevelser, kör-och ridturer, gå körkurs m.m. Här erbjuds att följa med på ett äventyr i de Hälsingska skogarna, en upplevelse för livet. Du möter djuren, njuter av den underbara naturen och tystnaden, och kan följa med på hästturer!

RS Westernriding - Vattlång, Ilsbo. Westernridning. Kursgård, Ridlektioner, privatlektioner, clinics, gruppridning, tillridning av hästar, uthyrning av ridhus, stallplatser.