© Per -Trané
Trollkarlen Filijokus i möter en flicka i Trolska Skogen
© John Gripenholm - Riksteatern
Halvporträtt av kvinna iklädd tröja och gummihandskar, som håller en sprayflaska
© Mellanfjärdens Teater
Entre till Mellanfjärdens Teaterlokal med röda mattan utlagd och folk som väntar utanför.
© Markus Garder - Riksteatern
Tre skådespelare på teaterscen. Firma Masker & MagiRiksteatern
© Mellanfjärdens Teater
Rader med röda stolar i teatersalong.
© Per Trané
Fyra kvinnor i gammeldagsa kläder i kulturhistorisk miljö
© Trolska Skogen - CEU
Tandféerna i sitt rosa hus och kläder i Trolska Skogen - utomhus
© Trolska Skogen - CEU
Häxan Aska Etter framför den sovande Draken i Trolska Skogen
© Trolska Skogen - CEU
Småtrollens kläder hängande på en torklina mellan träden i Trolska Skogen
© Trolska Skogen - CEU
Trollkarlen Filijokus utanför sitt hus i Trolska Skogen med barn som publik.

Hem / Upplev / Kultur / Teater

Teater i Nordanstig

Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Hos oss finns en lång tradition med teater på lokal nivå och besökande föreställningar.

Vår mest kända arena är Mellanfjärdens Teater där det har spelats teater sedan 90-talet. Sedan 2011 finns en till arena i Mellanfjärden där du kan uppleva ett teateräventyr för hela familjen - Trolska Skogen.

Mellanfjärdens Teater - Teaterlokalen tillhandahåller 220 numrerade platser och är ett ombyggt gammalt hamnmagasin, mitt i centrum av byn Mellanfjärden. Den används även för andra arrangemang så som musikkonserter, skolteater, kurser och konferenser. Från 1993-2016 spelades en sommarteater varje år, med nationellt kända och mindre kända skådespelare. Evenemangen fortsätter att radas upp och tar emot såväl kända artister som föreläsare. Information: www.mellanfjarden.se 

Trolska Skogen - En teaterupplevelse i sagans värld, med över 1000 besökare per dag under sommaren. En plats där du kan ta med hela familjen på ett skogsäventyr. Här upplever du sagan på egen hand i din egen takt. Vindlande stigar tar dig till gästfria tomtar, ljuvliga älvor, en slumrande drake och rakt in i trollfamiljens boning. Som besökare i Trolska Skogen får du en spännande uppgift att lösa. En interaktiv promenad genom en stig i en magisk gammal skog. Promenaden är ca 1,5 kilometer och du går i din egen takt. Det finns ett café där du kan köpa fika, såsom kaffe, the, läskande drycker och smörgåsar, fikabröd och glass etc. Stora parkeringsytor vid entren. Utedass finns. Vandringen fungerar fint med barnvagn, rullstol - underlaget är grusväg och spångar av trä. Hundar är välkomna - men hålls kopplade! Sagoäventyret är öppet under sommaren varje dag, sedan även under advent för julsaga.

Kulturhuset Bergsjögården - Denna gård har blivit en samlingspunkt för kulturen i Nordanstig. Här arrangeras teater, biofilm, föreläsningar, kurser, möten etc. I Bergsjögården finns flera olika lokaler som företag, föreningar och privatpersoner kan hyra. Här finns stora salen, lilla salen och biografen. Biografen med en scen, är den största lokalen som har 199 fasta sittplatser. Läs mer på kommunens webbplats >>>

Vi har också många fler samlingsgårdar och lokaler, där teater och andra evenemang utspelar sig. 

Håll utkik på vår evenemangssida, där alla kommande teaterföreställningar presenteras!

Nordanstigs Teaterförening - en del av Riksteatern

Tack vare närmare 40 000 medlemmar i omkring 230 lokala teaterföreningar har teaterensembler möjlighet att möta publiken på en rad olika platser med angelägen scenkonst – från bygdegårdar till medborgarhus, från bergrum till anrika teaterscener. Nordanstigs Teaterförening är en av dessa teaterföreningar. Det som förenar alla som är engagerade i Riksteatern är den stora kärleken till scenkonsten och vad den kan göra – för varje ort och på varje plats, men framför allt för varje enskild människa.

Nordanstigs teaterförening arrangerar vuxen- barn- och familjeföreställningar i Nordanstig. Föreställningarna kan ta plats på olika orter och i någon av ovannämnda arenor eller i någon av de övriga samlingsgårdar som finns i kommunen.