The Canoe Route
The Nordanstig Canoe Route
The Nordanstig Canoe Route
Göra Natur & Fritid

Nordanstigs kanotled

på Strömsbruk
Det är ett kanotvatten som är cirka 6 mil totalt med många olika vattentyper. Strömsbruk och kusten är målet för denna vattenled!

Stora och små sjöar, smala åar och några rännbara forsar gör turen omväxlande och rolig.

Det är en ganska krävande tur med cirka 15 lyft och/eller landtransporter, men lyften är värda mödan och det kan vara skönt att sträcka på benen emellanåt. Kanotvagn är nästan ett måste.

Hela turen kan paddlas på två hela, långa dagspaddlingar men tre dagar passar bättre. Många väljer att ta ytterligare tid på sig för att njuta av den vackra hälsingenaturen och ta tid för bad och fiske.

Det går utmärkt att paddla valda delar av hela sträckan. Några populära startpunkter är Hasselasjön, Älgered och Bergsjö.

Den sista delen, från Harmånger till Kustleden är en vacker och delvis fartfylld tur som man bör vika minst fyra timmar åt. OBS. Strömsträckan i Holm är ej passerbar p.g.a. fiskvårdande åtgärder. Efter järnvägsbron i Edsäter gå upp på vänster sida och gå med kanot på landvägen på stigen som går parallellt med vägen, gå ner igen efter bron. Se karta bland bilder nedan.

Vattenståndet bestämmer hur farbara vissa delar är. Ju mer vatten desto roligare, som regel.

Varmt Välkomna!