© Pixabay
Pianotangenter och noter i närbild
© Nordanstigs spelmanslag
Gruppbild på Nordanstigs spelemän och kvinnor utomhus i grönska.
© Bergsjö dansstudio
Grupp av unga dansare på en uppvisning.
© Älvstagården - logdans
Människor på logdans i sommarkvällen, på väg uppför logbrygga.
© Nordanstigs manskör
Gruppbild på Nordanstigs manskör på scenuppträdande

Hem / Upplev / Kultur / Musik & Dans

Musik & Dans i Nordanstig

Musikkonserter och dans går av stapeln året runt. Våra lokala artister, såväl som besökande artister erbjuder en mångfald av musikgenrer. Folkmusiken med sina stämmor och spelkvällar, vidare rock, pop, körsång, symfoniorkestrar, opera, jazz o.s.v. Gällande dans erbjuds logdans och motionsdans.

Musikkonserter går av stapeln främst på Mellanfjärdens Teater, Kulturhuset Bergsjögården, i våra kyrkor, men även på våra samlingsgårdar. Vår kära hembygdspark i Bergsjö bjuder sommarperioden också på flertalet musikevenemang. Gällande styrdans så är vår mest kända arena ÄlvstaLodges i Jättendal med sin logdans, dit många dansanta vallfärdar på sommaren. Vinterhalvåret erbjuds motionsdans på Godtemplargården i Jättendal.

Håll utkik på vår evenemangssida, där alla kommande musikkonserter och danskvällar presenteras!

Nordanstigs Kulturverkstad - kurser inom dans, musik & cirkus

Kulturverkstaden riktar sig till barn och ungdomar 7-24 år som bor i Nordanstig. Periodvis hålls kurser och events, som är öppna för alla att anmäla sig och deltaga i. Läs mer på deras webbplats: www.noku.se

Musik - lär dig ett instrument. 
Vill du upptäcka glädjen att spela ett instrument och spela med andra? De erbjuder kurser inom gitarr, piano, elbas, slagverk, fiol samt cello. Undervisning sker i Gnarp, Bergsjö, Harmånger och Hassela.

Skogsen Cirkusaktiviteter
I Skogsen´s lilla cirkusverkstad får du utforska vad cirkus egentligen är och röra sig åt alla håll och kanter. Hitta balans, fokus och lekfullhet bland annat genom att jonglera, dansa, gå på lina och prova på akrobatik i tyg och på golv m.m. Deras kurser hålls främst i Harmånger.

Bergsjö Dansstudio
Bergsjö Dansstudio ger kurser för alla från 4 till 100 år!
Deltagare 7-24 år ingår i Kulturverkstaden.
Danslokalen finns i Bergsjö.