Motorcrossförare i full fart
Motorbanan i Jättendal
Motorbanan i Jättendal
Träningskörning på banan med startflagga
Motorcrossförare i full fart
Göra Sport & Motor

Nordanstigs MK - motorklubb

på Nordanstigs Motorklubb
Välkomna till Nordanstigs motorklubb och Jättingbergets motorbana.

Nordanstigs MK - Motorcykel och Snöskoter
Bildades 1979. Klubben förvaltar den motorbana som finns norr om byn Jättendal.
Träningstider: Tisdag och torsdag 17 - 21 och Söndag 10 - 15.

Motocross är sporten som ger allt i fråga om fart, spänning och adrenalinkickar! Sporten kräver total kontroll över sig själv och sin motorcykel. För att köra krävs, förutom en crosscykel, en hjälm, crossbyxor, crosstövlar och ryggskydd. Utöver det kan man ha ytterligare skydd. Vi har två crossbanor, en sandbana för stora cyklar och en mindre jordbana med ett kortare sandparti för cyklar upp till 85cc (2-takt) och 150cc (4-takt).

Klubbens område för trial är idag lokaliserat sso i förhållande till crossbanan och depån. I direkt anslutning till parkeringen ser man en liten del av vårt område. Vår terräng passar utmärkt för nybörjarverksamhet, och klubbens förare hjälper gärna till med tips och råd. En liten bit upp på berget finns underlag för åkare från motionsnivå till Europeiska toppåkare. Det finns kullerstenssektioner, mossa och berg, så det enda en biten trialförare saknar är nog den klassiska bäcken. Området har visat sig idealiskt för lägerverksamhet vilket är något vi anordnar regelbundet.

Endurosektion arbetar för att få till en enduroslinga i anslutning till anläggningen. Så nu är det på gång med en Endurobana. Vi återkommer här när det är startklart att köra.

Mer info på deras webbplats om verksamheten.

Välkomna!