Hassela, adventureland, pools, playground, sweden, hälsingland
Göra Natur & Fritid

Hassela Äventyrsland

på Hassela
Upplev en av Hälsinglands finaste platser med närhet till lek, bad och servering och njut av aktivitet och avslappning i trivsam miljö! Poolerna är varma även om solen gömmer sig bakom molnen och med trampbilsbanor, hoppborg, lek och fika på verandan blir det aldrig tråkigt.

Ett unikt äventyrsland som drivs ideellt där små äventyr ger dig en stor upplevelse!
 
I vår lilla servering hittar du enklare lunch som korv med bröd, hamburgare, toast och sallad, glass, godis och fika! I år har HIF ingen entreprenör som arrenderar serveringen utan föreningen satsar för första gången på att erbjuda jobb till ungdomar i caféet! Det känns väldigt roligt och vi välkomnar dem varmt till verksamheten och hoppas de ska trivas. Skötsel av bassäng, uppvärmning och gräsklippning etc hyrs in av Alltjänst sociala förening men allt annat arbete sker ideellt, tex helgstädning av omklädningrum, jourtelefon mm.. STÖD HASSELA IF genom att bidra med att skriva upp dig på en städkväll eller skänk en slant för den goda sakens skull!
 
OM HASSELA ÄVENTYRSLAND
 
Här finns tre tempererade utomhusbassänger (25m, 12m samt liten plaskpool) omklädningsrum med duschar, servering med kiosk och lättare luncher samt butik med barnkläder och badtillbehör. Trampbilsbanorna utgör ett roligt nöje för både stora och små; här finns fordonsmodeller och farkoster som passar alla åldrar och storlekar. Hoppborg, lekstugor, sandlåda och ett litet område för naturlig lek, spel och andra aktiviteter - här finns massa skoj för en sommardag, oavsett om solen strålar eller gömmer sig bakom regntunga moln!
 
Granne med badet finns Hassela Hembygdsgård med sina historiska byggnader i fin miljö.

Badanläggningen drivs ideellt i regi av föreningen Hassela IF och både privatpersoner och företag bidrar på olika sätt till verksamheten. All eventuell vinst går tillbaka till drift av badanläggningen och förhoppningen är att kunna utveckla Hassela Äventyrsland i framtiden.
Serveringen arrenderas av entreprenör.
 
Vi vill rikta ett stort TACK till alla som engagerat sig genom tiderna för Hasselabadets överlevdad och utveckling! Hasselabadet invigdes 1969 och var från början kommunalt men såldes under 90-talet till privata aktörer och kort därefter till Hassela IF. Verksamheten har därefter varit ideell och badanläggningen var på väg att förtäras av tidens tand. 2011 startades ett projekt med hjälp av stöd från EU, kommunen, företag och enorma insatser av privatpersoners ideella arbetstimmar , som har resulterat i upprustning av i stort sett alla delar av anläggningen.
Nu drivs denna sommarpärla vidare ideellt där alla intäkter går till drift och skötsel och förhoppningar om att kunna investera i framtiden också!
 
Om du vill hjälpa till att förbättra Hassela Äventyrsland är du välkommen att bidra!