Saskatoon
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Saskatoon
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Hans & Greta - havtorn
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Havtorn, odling och självplockning, Harmånger
Saskatoon
Saskatoon buske
Göra Äta Ekologiskt & Lokalproducerat

Hans & Greta - havtorn

på Harmångers Centrum
Här kan du köpa frysta bär och plocka själv, få tips om vad du kan göra med bären och mycket mer. Havtorn, saskatoon, vinbär och mycket annat.

Hans & Greta är ett företag som finns i Skarvtjärn Harmånger. Här odlas havtorn och andra bär. Just nu erbjuds även sakatoon. Självplockning erbjuds vid säsong.
Inte bara får du något gott att äta, du gör också en god gärning: Vinsten går till Läkare Utan gränser och deras arbete.
På gården finns det under säsong att plocka svarta och röda vinbär, krusbär, hallon, saskatoon och havtorn.
Självplock 50 kr/kg

Kom och köp: frysta bär, sylt, marmelader, curd, rårörda bär m.m.
Adress: Skarvtjärn 41, 829 95 Harmånger.
tel 070-631 15 88
Varmt Välkomna!

Saskatoon: Superbäret som ursprungligen kommer från Canada och norra USA odlas nu i Harmånger.
Näringsinnehåll (uppgifter hämtade från www.praireberries.com): Om man jämför saskatoon med blåbär konstaterar man:
Dubbelt så mycket antioxidanter, fibrer, kalium och järn.
Fyra gånger så mycket magnesium som blåbär.
Dessutom mycket höga halter av C. och A-vitamin.
Bären innehåller också E-vitamin och zink, mangan, kalcium och koppar.
När bären upphettas frigörs sötmandelolja, vilket ger smak av mandel.
Bären innehåller inget pektin så man rekommenderar att man tillsätter pektin eller syltsocker när man gör sylt eller saft.
- Margareta Blästa (aug 2019)

Havtorn eller havstörne och finnbär, (Hippophaë rhamnoides) är en art i familjen havtornsväxter. Honplantorna producerar orangefärgade bär med en diameter av sex–nio millimeter, som är mjuka och saftiga och rika på C-vitamin (120 milligram C-vitamin per 100 gram bär, odlingsvärda sorter innehåller 300–1 300 milligram C-vitamin per 100 gram bär). En del sorter innehåller också mycket A-vitamin och E-vitamin. Av bären kan man bland annat göra saft.