Resa Hit

Nordanstigs kommun ligger mellan städerna/kommunerna Hudiksvall och Sundsvall. Till Nordanstig tar du dig med bil, båt, tåg eller buss.

Glada barn - Foto:Per Trané

Närmaste flygplats med reguljärt flyg är Midlanda(Sundsvall Härnösand Airport) mellan Sundsvall och Härnösand. www.sdlairport.se

Vi har två gästhamnar för dig som kommer med båt, där du kan lägga till vid ditt besök. En gästhamn i Stocka www.stockagasthamn.se och en i Mellanfjärden www.mellanfjarden.se .

 Du kan resa inom vår kommun och vårt län med X-trafiks bussar och tåg.
 Vi har en tågstation i Gnarp där länståget från Gävle/Hudiksvall och Sundsvall stannar. Det finns sedan många busshållsplatser för övrig kollektivtrafik.

 

Lekande barn - Foto: Per Trané

Söderifrån; Med SJ:s tåg från Stockholm är du i Hudiksvall på 2,5-3 timmar. Med långfärdsbuss, exempelvis Ybuss, tar det cirka 3-5 timmar. Y-bussarna och andra långfärdsbussar stannar på flera hållplatser inom kommun längs E4:an. Vi har en tågstation i vår kommun, i Gnarp där X-trafiks tåg stannar. Från Hudiksvall till Gnarp station tar det 30 minuter med X-tåget. X-trafiks busslinje 29 trafikerar Hudiksvall-Sundsvall genom kommunen.
 Med X-trafiks bussar kommer du även till andra orter.

Norrifrån; Långfärdsbuss, exempelvis Y-buss stannar bland annat i Gnarp. Eller åk med SJ:s tåg till Sundsvall och vidare med X-trafik till Gnarp
 på 25 minuter med X-tåget. Med buss tar det cirka 40 minuter. X-trafiks linje 29 trafikerar Sundsvall-Hudiksvall genom kommunen.

Höstbild - Foto: Per Trané

Inom kommunen finns flera busslinjer mellan orterna;
Linje 34 Hudiksvall-Bergsjö-Hassela, Linje 30 Hudiksvall-Harmånger,
Linje 32 Gnarp-Norrfjärden-Sörfjärden-Gnarp, Linje 33 Gnarp-Bergsjö,
Linje 35 Harmånger-Bergsjö.

 För information och priser;
 tåg med SJ www.sj.se
 Y-buss www.ybuss.se
 tåg och buss med X-trafik www.xtrafik.se

 Välkommen till Nordanstig!