Evenemang Näringsliv

Smides-SM - Gränsfors

Vi är stolta att berätta att den 4-6 Juni arrangerar NorrHälsinge Järnsmides Gille tillsammans med Svergies Konstsmidesföreningen & Gränsfors Bruk Svenska Mästerskapen i Smide.

© Smides-SM 2021
Evenemang Näringsliv

Smides-SM - Gränsfors

Vi är stolta att berätta att den 4-6 Juni arrangerar NorrHälsinge Järnsmides Gille tillsammans med Svergies Konstsmidesföreningen & Gränsfors Bruk Svenska Mästerskapen i Smide.

Svenska Mästerskapen i Smide 2021
2021 arrangeras Svenska Mästerskapen i Smide i Gränsfors. Evenemanget är ett samarbete mellan NorrHälsinge Järnsmides Gille, Sveriges Konstsmidesförening och Gränsfors Bruk.

Vinnarna i tävlingen får titeln Svensk Mästare i smide och en betald resa till Island för att representera Sverige på de Nordiska Mästerskapen den 13-15/8 2021.

Mästerskapen är uppdelade i tre olika klasser:

Mästarklass – Smeder med mästerbrev samt yrkesverksamma smeder med över sex års erfarenhet

Gesällklass – Yrkesverksamma eller färdigutbildade smeder med mindre än sex års erfarenhet, samt smeder som har gesällbrev men inte ännu inte arbetat i sex år.

Öppenklass – Smeder under utbildning, lärlingar samt de som smider som hobby.

Smeder får tävla i den kategorin som rekommenderas eller högre, men inte tvärtom. Ange önskad tävlingsklass vid anmälan.

Utöver titeln som svensk mästare och möjligheten att representera Sverige på de Nordiska Mästerskapen kommer det även att finnas en prispeng och produkter från våra sponsorer för vinnarna i de olika klasserna.
Tävlande smeder får gratis boende under tävlingen och vi jobbar för att de även ska få gratis mat.

Anmälan till Svenska Mästerskapen sker på formuläret nedan. Det tillkommer en anmälningsavgift på 100 kr för att reservera sin plats på Smides SM. Avgiften betalas till:

Bankgiro 377-4916 eller

Swish 1235294798

Ange namn och ’SM anmälan’ vid betalning.
Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuellt avhopp.


Det finns ett begränsat antal arbetsplatser i smedjan för tävlande, de första som anmäler sig får prioritet. Det finns även utrymme för smeder att ta med egen utrustning om så önskas.

Information on tävlingen och logistik skickas ut via mejl i god tid innan SM:et. Tävlingsregler och vad ska smidas meddelas 1-2 veckor innan tävlingen.

Sista anmälningsdatum är den 25 maj 2021.

Information

Produkt Attribut
  • WC
  • Barnvänligt
  • Naturnära

Datum & tid

04/06 - 06/06