Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Sindra - Kraftstation och naturstig

Adress: Forssavägen, 829 95 Harmånger Datum: Torsdag 3 dec 2020 - fredag 31 dec 2021 Visa karta

Adress: Forssavägen, 829 95 Harmånger

Välkomna till denna magiskt vackra plats i Nordanstig, där du kan känna vingslag av historien...

 

Sindra - Fint utflyktsmål där Harmångersån börjar sitt lopp från Storsjön.
Här finns vacker natur, vilda djur och många fåglar. Många barn har börjat sin fiskekarriär genom att meta i kanalen för att senare övergå till mer avancerat fiske. Att fiska från båt har också varit populärt och många är de båtar som legat längs Hånicksdammen eller i någon av vikarna. Idag finns inte lika många båtägare men fiskare kommer regelbundet, sommar som vinter, för att pröva fiskelyckan. I Sindra finns inga naturliga badstränder men det har ej hindrat folk att ta sig ett dopp i sommarvärmen. I gamla dar var det vanligt att man efter en svettig dag på slåtterängen sökte sig till någon av vikarna för att svalka av sig. Svärmande par har i alla tider sökt sig till Sindra och en del äldre minns säkert "kärleksstigen", en allé av fina björkar som ledde upp till "Storsten". Idag besöks Sindra av såväl enskilda som grupper. Många tycker att en grillkväll i Sindra är ett måste. Skolklasser gör utflykter hit. Harmångers Framtid arrangerar Forsens Dag i majmånad och Svenska kyrkan förlägger en friluftsgudstjänst här varje sommar. För alla som gillar att promenera är en tur till Sindra både nyttigt och njutbart! (Lättpromenerad väg. Lämpligt mål för en familjeutflykt.)

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
21 Jan
Torsdag 21 jan 2021 Sindra Kraftstation & naturstig
22 Jan
Fredag 22 jan 2021 Sindra Kraftstation & naturstig
23 Jan
Lördag 23 jan 2021 Sindra Kraftstation & naturstig
24 Jan
Söndag 24 jan 2021 Sindra Kraftstation & naturstig

Om denna aktivitet

Telefonnummer
46 0652-16175
Öppettider
Sommarhalvåret främst tillgängligt.
Faciliteter
Husdjur tillåtna Kostnadsfritt Rökfritt Barnvänligt
Hotell

Hotell Mellanfjärden

Avstånd: 9,2 km
Endast tio minuter från E4:an i Mellanfjärdens hamn, ligger det idylliska Hotell Mellanfjärden. Här bor du i personliga rum i genuin miljö.
Bed & Breakfast

Hau-Koda - "Tipi Camp"

Avstånd: 35,9 km
Hau-Koda är den enda native indian Tipi-Camp i Nordanstigs Kommun i Sverige. Vi undersökte restrenderna och därefter skapade vi en atmosfär full av vildmarksanda tillsammans i harmoni med vår vackra natur.
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6846.cbischannel-18224.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails