Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

VR på Bergsjö bibliotek - Världsarvsgården i Fågelsjö

Område: Bergsjö
Arena/Plats: Bergsjö Bibliotek
Kategori: Guidning, Utställning, Öppet hus

Välkomna till Bergsjö bibliotek för en Virtual reality-upplevelse och besök världsarvsgården Fågelsjö genom denna moderna teknik i 16-25 april.

Gammelgården i Fågelsjö som virtuell miljö
Är det möjligt att öka tillgängligheten till världsarvet genom virtuellt berättande? Kan vi locka fler att upptäcka världsarvet med hjälp av ny teknik?
Projektet Virtuellt världsarv har utforskat dessa frågor och skapat ett rum för virtuellt berättande på Länsmuseet Gävleborg.

Du använder VR-glasögon. Genom dessa glasögon är det precis som om du befinner dig på gården. Du kan gå runt i rummen, studera målningarna och flytta på föremål.
Kom till Bergsjö biblioteks övervåning!
En person i taget kan använda utrustningen.
tisdag 16 april klockan 12–16
onsdag 17 april klockan 12–16
torsdag 18 april klockan 12–14
tisdag 23 april klockan 17–19
onsdag 24 april klockan 12–16
torsdag 25 april klockan 10–14

Vad är Virtuellt världsarv?
Projektet Virtuellt världsarv har återskapat verkliga rum från världsarvsgården ”Bortom Åa” - Gammelgården i Fågelsjö, i VR-miljö. I miljön kan du som besökare röra dig fritt, studera rummet, målningar, möbler och flytta objekt, precis som på riktigt, fast från vilken plats som helst i världen. Upplevelsen är skapad med hjälp av så kallad immersiv VR. Denna teknik skiljer sig från 360-film på så sätt att den gör det möjligt att gå runt i den virtuella miljön och interagera med den.
Utrustningen som vi använder är en HTC Vive och upplevelsen är programmerad med hjälp av spelmotorn Unity. Det fysiska rummet har designats som ett examensprojekt vid programmet för Industridesign på Högskolan i Gävle.
Projektet Virtuellt världsarv drivs av Kultur Gävleborg i samarbete med Länsmuseet Gävleborg och Högskolan i Gävle.
Varför Virtuellt världsarv?
Målet och syftet med projektet är att öka tillgängligheten till världsarvet samt att locka nya målgrupper till att utforska en spännande del historia. Gården ”Bortom Åa i Fågelsjö” var från Länsmuseet Gävleborgs håll särskilt intressant att använda i projektet, då gården ligger på gränsen till Jämtland, långt ifrån klustret med de övriga sex gårdarna i södra och mellersta Hälsingland. Gården hamnar därför ofta utanför bussturer och besökspaket. Med hjälp av VR-teknik skulle gården bli möjlig att besöka från vilken plats som helst.
Projektet Virtuellt världsarv är också ett undersökande experimenterande sätt att bekanta sig med VR som ett nytt medium och verktyg för kommunikation, gestaltning och berättande. Tillsammans med andra regioner runt om i Europa har vi inom projektets ramar kunnat utbyta erfarenheter kring att arbeta med VR som ett sätt att tillgängliggöra världsarv. Förhoppningen är att vi ska kunna besöka varandras världsarvsupplevelser från våra lokala VR-stationer samt att höja kunskapsnivån kring berättande och kommunikation via nya medier.

Välkomna!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Apr
Torsdag 25 apr 2019 10:00 - 14:00 Bergsjö Bibliotek

Kontaktinformation

Telefonnummer
46 0652-36000
Arrangör e-post
[email protected]
Kontaktperson
VR på Bergsjö bibliotek - Världsarvsgården i Fågelsjö
E-post
[email protected]

Faciliteter och service

Faciliteter
WC Barnvänligt Rökfritt

Länkar

Hotell

Hotell Mellanfjärden

Avstånd: 14,9 km
Endast tio minuter från E4:an i Mellanfjärdens hamn, ligger det idylliska Hotell Mellanfjärden. Här bor du i personliga rum i genuin miljö.
Campingplats

Sörfjärdens Camping/Camping

Avstånd: 19,6 km
Välkommen till Sörfjärdens Camping där du kan hyra campingplats eller bo i superfina, nybyggda stugor!
Hotell

Hassela Ski Resort

Avstånd: 20,7 km
Skidåkning, bad och nöje i norra Hälsingland. 8 liftar och 16 nedfarter (längsta nedfart 2500m, fallhöjd 310m), snowpark, längdspår, skotersafari, barnaktiviteter, bad, restauranger, nöje, skidskola och skidshop.

I närheten av


Kundservice


BOKA MED OSS

  • • Hitta Nordanstigs boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Lokalkännedom
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter